به وبسایت اطلاع رسانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان تیران و کرون خوش آمدید

معرفی و شرح وظایف واحد تغذیه

معرفی واحد بهبود تغذیه

نیاز انسان به غذا یکی از مهمترین و حیاتی ترین نیازهای روزمره اوست که از تولد تا مرگ او را همراهی می کند. طول عمر، سلامتی، آرامش اعصاب و روان، خلق و خو، تولید مثل و .... همه به نوعی وابسته به تغذیه اند و تغذیه صحیح به سه عامل تناسب، تنوع و تعادل در برنامه غذایی وابسته است.

امنیت غذا و تغذیه در یک منطقه به درآمد مردم، هزینه ای که بابت غذا می پردازند، قیمت مواد غذایی، درک و سلیقه و ذائقه ای که بر روی انتخاب غذا تاثیر می گذارد و فرهنگ و سواد تغذیه ای مردم بستگی دارد.

متاسفانه در حال حاضر یکی از مشکلات مهم بخش سلامت کشور، شیوع روزافزون بیماری های غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی-عروقی و دیابت است. شکی نیست که تغذیه ناسالم یکی از علل مهم تاثیرگذار در ابتلا به این بیماریها و تغذیه سالم از عوامل مهم پیشگیری و کنترل آنهاست. علاوه بر اینها وجود مشکل سوءتغذیه پروتئین-انرژی در کودکان و کمبود ریزمغذی ها در گروه های سنی مختلف،توجه به برنامه ریزی و اجرای مداخلات تغذیه ای مناسب را به طور جدی مطرح می سازد. و این مهم در صورتی امکان پذیر است که در برنامه ریزی ها ماهیت چند بخشی مشکلات تغذیه ای در نظر گرفته شود و شرکای اصلی برنامه های بهبود تغذیه جامعه شناسایی و درگیر گردند.

 

اهداف واحد بهبود تغذیه :

۱-     تشکیل کمیته درون بخشی غذا و تغذیه با محوریت پایش رشد

۲-     نظارت بر نحوه انجام فعالیت های واحدهای محیطی

۳-     پیشگیری و کنترل فقر آهن و کم خونی ناشی از آن ( IDA )

۴-     پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید ( IDD )

۵-     تغذیه گروه های آسیب پذیر ( مادر،کودک،سالمند )

۶-     ارتقاء سطح سلامت تغذیه ای دانش آموزان

۷-     ارتقاءفرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه

۸-     پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ریزمغذی ها

 

فعالیتهای واحد عبارتند از :

آموزش و اطلاع رسانی

تقویت همکاری درون و بین بخشی

پایش و ارزشیابی

آموزش جامعه از طریق برگزاری همایش ها، رسانه های ارتباط جمعی